Diginär

Digital exkludering av äldre

Författare

  • Agnes Gustafsson
  • Matilda Lundén

DOI:

https://doi.org/10.3384/10.3384/wcc28/diginar

Abstract

Om oss

Vi som driver diginär heter Agnes Gustafsson och Matilda Lundén och vi är två studenter på Linköpings universitet som läser sista terminen på kandidatprogrammet “Språk, litteratur och medier”.

Diginär är resultatet av ett projekt där vi fick i uppgift att lyfta ett aktuellt ämne i dagens samhälle. Som vi nämnt i några av våra texter så känner vi att detta är ett problem som är svårt för de berörda att lyfta så de själva inte rör sig på de plattformar där problemet bör diskuteras. Då vi båda har äldre personer i vår närhet som upplever digital exkludering kände vi att det var ett ämne vi vill lyfta för att hjälpa våra mor- och farföräldrar, och alla andra som riskerar att hamna utanför i samhället.

Med våra texter vill vi informera och upplysa allmänheten om detta samhällsproblem så att alla får samma förutsättningar för att utföra vardagliga sysslor i vårt samhälle!

Vill du veta mer om digital exkludering? Läs gärna våra texter och se vår film, eller varför inte slänga iväg en kommentar så att vi kan skapa en diskussion?

Glada hälsningar,

Agnes och Matilda

Sociala medier

Instagram
Youtube
Facebook
#diginär

##submission.downloads##

Publicerad

2021-04-16

Referera så här

[1]
A. . Gustafsson och M. . Lundén, ”Diginär: Digital exkludering av äldre”, SLM online, vol. 28, nr 1, apr. 2021.