Blir det barn?

Författare

  • Ingrid Hartman
  • Eva Lundberg
  • Axel Höljfors

DOI:

https://doi.org/10.3384/wcc29/barn

Abstract

Den här bloggen handlar om att skaffa barn. Vi är tre röster av många, tre ungdomar som närmar oss åldern då bisatsen ”när du blir stor” försvinner från frågan ”vill du ha barn?”.

Idéen till bloggen kom ifrån många och långa diskussioner på ämnet där vi alla på något sätt känt oss utpekade som den som tänker fel. Vad är det med den här frågan som stressar oss, oavsett vad vårt svar är? Tillsammans bestämde vi oss för att det finns ett behov av att visa upp de olika sidorna. Vår förhoppning är att bryta stigmat och ge upphov till en bredare diskussion. En diskussion byggd på upplysning och förståelse – en diskussion utan pekpinnar.

Valet att skaffa barn är varken en lätt eller liten uppgift. ”Blir det barn?” är inte en fråga som bara styrs av vilja, ovilja eller likgiltighet. Ibland handlar det inte bara om att göra ett val, ibland är det helt enkelt en ännu svårare process där ens egen kropp eller livssituation är det som står i vägen. Även om det hade varit fantastiskt att kunna lyfta alla perspektiv, alla svårigheter och alla pekpinnar så är vår vision med den här bloggen att fokus ska ligga på den många sätt både filosofiska och kanske lite naiva ingången att det finns ett val. Och i sin tur vilka frågor, tankar och mothugg det teoretiska valet väcker.

Downloads

Publicerad

2022-04-13